tirsdag 14. juli 2009

Erteblomster

Når jeg tar inn buketter av erteblomster synes jeg det lukter sommer. Ordentlig sommer, ikke forsommer slik som syriner. De lukter egentlig skoleavslutning de.

Nei, erteblomster er sommerferie, bade i vannsprederen, potetgull til middag, is som kveldsmat og jordbær til magen blir...

Sakset fra hagedagboka mi 1. april 2008:

På vått tørkepapir med gladpakk over ligger nå:
Lathyrus odoratus 'Black Knight' Impecta
Lathyrus odoratus 'Mollie Rilestone' Impecta

Lathyrus odoratus 'Mammoth' Impecta
Lathyrus odoratus 'Royal Scarlet' fra Lord Nelson

Ja også hadde jeg plukket inn noen frø i fjor. Bare for å se om det ble noe av dem, og de er til forveksling like de jeg har kjøpt. Jeg har tenkt å så 4 stk i hver melkekartong, og hvis alle frøene spirer trenger jeg...la meg nå se...
45 melkekartonger
i løpet av noen dager. ForbausetHer må alle ta ansvar og drikke melk til de Død


Det ble et strålende resultat. Det var erteblomster i lange baner, alle steder noe kunne klatre, var det erteblomster i alle farger. "Mollie Rielstone" var finest tror jeg. (Bildet ved siden av her er fra i fjor og gjør seg veldig mye bedre hvis du klikker på det og får fram den store versjonen.)

"Black knight" var mørk, men slett ikke "Black".

Jeg hadde nok intensjon om å gjenta suksessen i år, men jeg behøvde bare ikke så riktig så mange. Sist spirte jo "alle" så i år la jeg i bløtt bare noen av gangen, og da var det nesten ingen som spirte. Så ble jeg litt lei, eller var opptatt av noe annet et par dager, eller... ja, jeg vet ikke helt hva som skjedde. Erteblomstringa i år er en heller beskjeden affære. Nei, neste år skal det såes 4 eller fem poser, og gutta får bare drikke melk til vi har kartonger nok.

3 kommentarer:

 1. Erteblomster er synonymt med sommer, helt enig i det :) Mine står igjen med mange knopper nå, det ble en voldsom og hektisk blomstring før alt visnet på slutten av den varme perioden. De står i sol hele dagen, det virket som det ble litt drøy kost med alle solen og varmen. Men nå strutter de av velvære igjen :) Gleder meg til neste flor!

  De sarte pastellfarvene som dine erteblomster har passer veldig godt til de litt skjøre blomstene synes jeg.

  SvarSlett
 2. Nei, det er "itj'no som kjæm ta seg sjøl". Ikke erteblomster heller!

  Har samme erfaring som deg: Var slapp og sløvet vekk forkultiveringen i år. Panisk (for sen) direktesåing har ikke gitt noe overdådig blomstring, nei. Har sagt til meg selv, at neste vår, er det fram med de dype frøpottene igjen.

  Sommerbeskrivelsen din gjør jo dette obligatorisk ;-)

  SvarSlett
 3. Mollie Rilestone var nydlege!

  SvarSlett