lørdag 21. april 2012

Terrassen på østsiden

Jeg vet at det ikke bare er hos meg ting tar tid, men dette prosjektet har ventet uanstendig lenge. På østsiden er det en smal stripe mellom huset og fjell i dagen. Jeg var aldri i tvil, her skulle vi ha terrasse som fulgte fjellet. Jeg fikk det som jeg ville, jeg får ofte det.

Eldste sønnen fikk jobben. Han spadde jord hele sommeren. Det var bare en bitte liten hake. Fjellet tok plutselig en uventet sving. Det ble rett og slett borte. Sent på høsten ble terrassen avsluttet med et helt provisorisk hjørne på 2,5 x 2,7 meter. Det er 80 cm fra opp til gresskanten.

Nå har vi tenkt på det, og diskutert det, i 7 år. Jeg innser at de gode ideene mangler. Vi må velge en av de dårlige. Nå har jeg tegnet det hele. Planen er å regne ut hva vi trenger av materialer, kjøpe det inn og så plassere det så upraktisk at det rett og slett må gjøres noe med. Midt på parkeringsplassen for eksempel.

Ideen er en mur i leca. Den kan være 80 cm bak og 40 cm foran, slik at det blir en forstøtningsmur og benk i ett. Med sete av tre i samme farge som terrassen og muren malt i husfargen.

Faren er overhengende for at dette kan komme til å skje i år.7 kommentarer:

 1. Tusen takk for super tur! Jeg er helt kaputt..
  Gleder meg til å se hva det blir på plattingen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tur. Har spist nå dusj, så seng. Terrassen blir nok en føljetong. Her er det mye som kan skje, eller ikke skje ettersom jeg bestemmer og ombestemmer meg.

   Slett
 2. "Usynlig" fjell kan være litt uforutsigbart. Tenk å bare forsvinne på den måten ;-) Det er da det gjelder å være kreativ og løsningsorientert, som du har vært. Blir helt sikkert veldig bra til slutt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fikk et godt råd om å banke ned armeringsjern for å se hvor dypt det er. Har ikke prøvd ennå, men vegetasjonen tilsier at det er langt ned til fjell. Det blir spennende, kanskje fjellet dukker opp igjen.

   Slett
 3. Hvor er østsiden hos deg? Rett bak parkerinsplassen? I så fall samme sted som huset ber om en glassverandavinterhavedrivhus?

  Jeg er merkelig nok trett i dag - kan det være turen? I så fall var det verd det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sørsiden som er glassverandakandidat. Dersom det blir virkelighet får jeg enda et utfordrende hjørne. Vi får se. Glassveranda ligger ganske langt ned på prioriteringslista og med vårt tempo...jeg er vel dø innen den tid.

   Litt tung i hodet idag ja, men med et salig lite smil hele tiden. Denne turen hadde jeg bare så godt av. Nå skal jeg ut og vaske planter.

   Slett
 4. Blir stas med benk tror jeg! :)
  Gleder meg til å følge når dere en gang setter i gang!

  SvarSlett