mandag 30. april 2012

Terrassen på østsiden 2

Jeg viste fram mitt forslag til avslutning på terrassen til studievenner og anleggsgartnerlæreren. Jeg fikk ikke applaus. De ble litt stille, og så sa de litt forsiktig "Hvorfor Leca?" Jo, ja, det er jo gjennomførbart, men...

Uroen var sådd. Jeg visste jo at det var en av de dårlige løsningene, men hvor er den gode? Jeg har bladd gjennom kilovis med blader og bøker. Det er vilt mange fine bilder, men jeg finner liksom ikke noe jeg kan bruke. Nå har det seg sånn at jeg er mest kreativ mellom 2 og 3 om natten. En morgen våknet jeg med noen oppklarende spørsmål i hodet. Nåja, det er vel helst svarene som er oppklarende.

1. Funksjon. Hva skal det brukes til?
2. Stil. Hvilket uttrykk skal det ha?
3. Materialer. Hva kan det lages av?

Svarene er som følger:
1. Det skal ta opp nivåforskjellen og holde på jorda fra enga. Det skal være sitteplass og trapp. Det skal avslutte terrassen. Men det skal også binde huset og enga sammen.
2. Vi bor på et småbruk. Alt her er litt rufsete. Det er en uformell stil, hvis man skal være litt diplomatisk. Huset er lite og "lett" og hagen har mange myke linjer. Dessuten er det vill natur helt innpå.
3. Høres det ut som om det er en lecamur vi trenger? Neppe. Det nærmest roper naturstein, sviller og torvblokker.


Hvorfor har jeg ikke hørt det før? Vel, vel, det kan være det samme, jeg hører det nå.

Tilbake til tegneblokka.


 

8 kommentarer:

 1. Må si jeg gleder meg til du har tegnet ferdig å satt tingene ut i livet :) Artig å se en ekte gartner jobber.
  Keep up the good work.

  SvarSlett
 2. Støtter kommentaren over. Vi trenger ikke vente til det er ferdig. La oss se ideene.

  SvarSlett
 3. Det hender vi trenger noen andres kommentarer på planene våre. Da blir det så bra så. Da kommer kreativiteten i blomst:)Ja, vi ser gjerne uferdige planer også:)

  SvarSlett
 4. Skal ikke se bort i fra at det blir "Terrassen på østsiden" både 3 og 4 før vi i det hele tatt setter spaden i jorda. Ting går ikke veldig fort her på gården.

  SvarSlett
 5. Åhhhh så spennende!
  Jeg gleder meg til å følge!

  Virkelig kreativ løsning Mari Anne! Bra jobba!

  SvarSlett
 6. Bedre seint enn aldri! :D Tror dette blir kjempefint når det blir ferdig!
  God 1. mai! :D

  SvarSlett
 7. mari, i don't know how to speak or read norweigian(i wish i were). i can only speak english and japanese. so i don't understand what it said on your blog but i certainly enjoy your photos very much.
  i notice the photo of you laying on the glass to take photo. i do the same and i can feel that you really like the photography and i felt close.
  your english is fine.
  i am going to continue visiting your beautiful place which gives me peace of mind.
  thank you.

  SvarSlett