søndag 23. november 2008

Løkskjell

Liljeløk har løkskjell. Iallefall noen, kanskje alle? Hvis man har funnet sin yndlingslilje og har lyst på flere kan man selvfølgelig kjøpe flere, men man kan også formere den selv. Da brekker man forsiktig av de ytterst løkskjellene. Pass på å få med litt av "løkkaka". Det er der røttene vokser ut. Legg skjellene i en plastpose med fuktig vermiculitt. Plastposen plasserer du på et lunt sted. Hos meg er det oppå varmtvannstanken. Etter noen uker har du fått lilje babyer. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar før de blomstrer, men hvis jeg fortsatt skriver blogg når det skjer, kommer det garantert et innlegg om det.

7 kommentarer:

 1. Anonym16:48

  Vi får håpe du blogger ennå da. 2-5 år, tenker jeg?

  SvarSlett
 2. Hva er vel 5 år? Vi skal leve lenge og de som kommer etter oss skal da ha noe pent å se på de også. Det er noe rart med disse småtassene, man får liksom et helt annet forhold til dem. Jeg kommer garantert til å hoppe høyt når jeg ser den første knoppen.

  SvarSlett
 3. Anonym21:42

  Man får ikke mer morro enn man skjevleser selv. :D

  "Jeg kommer garantert til å hoppe i høyet når jeg ser den første knoppen."

  :D

  SvarSlett
 4. :D Hi, hi. Du skal se at jeg blir akkurat så glad... :D

  SvarSlett
 5. Anonym18:02

  Har det kommet noen blomster ennå? Det er ca 5 år siden nå, og finner ikke eventuelle innlegg om hvordan dette gikk...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det lurer jammen jeg også på... Hvor i alle dager gjorde jeg av alle de liljeløkene? Tror jeg satte dem i potter og overvintret dem bak drivhuset. Der viste det seg at musene også overvintret...Det var viktigere ting enn liljer som ble borte den gangen.

   Slett
 6. Monica f18:54

  Takk for oppdatering! Prøver meg med løkskjell nå oh har fått småløk, jeg får kaste dem ut i oktober og håpe at musene ikke tar mine også...

  SvarSlett